Doe vriendelijk dag: 17 februari doen we extra vriendelijk

17 februari is het internationale doe vriendelijk dag. Dit is een willekeurige dag waarvoor is afgesproken om op deze dag vriendelijk voor iedereen te zijn. Klinkt niet verkeerd toch?

Internationale doe vriendelijk dag

In het Engels heet deze dag The Random Acts of Kindness Day en in het Nederlands noemen we het gewoon Doe vriendelijk dag. Op deze dag wordt gevierd om willekeurig vriendelijk te zijn. Het idee is naar Nederland gekomen via Amerika, zoals wel meer fenomenen die we in dit kleine kikkerlandje kennen. Toch schijnt het van oorsprong door Nieuw-Zeelanders bedacht te zijn. In Nieuw-Zeeland bestaat namelijk de Nationale Doe Vriendelijk Dag al op 1 september. De rest van de wereld viert de Doe Vriendelijk Dag op 17 februari.

Aangezien wij in Nederland nu ook zo’n dag hebben, namelijk op 17 februari, mag je op deze dag extra aardig doen. Super vinden wij! Dat kan geen kwaad.

Vriendelijk tegen bekenden

Trakteer op taart op je werk. Stuur vandaag eens een kaartje of een aardig berichtje naar jouw ouders. Of ga spontaan op bezoek. Staan jouw vrienden altijd voor je klaar? Stuur ze een bedankje, in de vorm van een berichtje of een cadeautje met een berichtje erbij. Stuur of breng een bloemetje naar een goede bekende of naar je ouders. Altijd goed! Ook bonbons of andere lekkernij vallen altijd in de smaak. Verzin het zelf maar, alle aardige bedoelingen zijn welkom!

Vriendelijk tegen minder of onbekenden

Doe niet alleen vriendelijk tegen de mensen die dichtbij je staan, maar ook eens tegen mensen die je niet of minder goed kent. Zeg gedag tegen de buren of zwaai even naar de postbezorger. Help een oudere mevrouw met oversteken op een druk kruispunt. Sta op voor een oudere meneer of mevrouw in de trein, bus of tram. Het wordt vast gewaardeerd!

 

Facebook reacties